Mijn Wooninvest
inloggen

Emmastraatcomplex

2004 / 2031
Planmatig onderhoud


De woningen in het Oranjekwartier in Voorburg zijn in november 2022 door de gemeente Leidschendam-Voorburg aangewezen tot gemeentelijk monument. Wij voeren een haalbaarheidsstudie uit om nieuw inzicht geven over de toekomst van deze woningen, op basis van de toegekende monumentenstatus. 

Daarnaast beoordelen wij wat het noodzakelijk onderhoud is, nu er definitief niet meer gesloopt gaat worden. Wij houden daarbij ook rekening met de overige onderhoudsverplichtingen van ons totale bezit. 

 

Veelgestelde vragen

De woningen in uw buurt zijn allemaal verschillend. Enkele voorbeelden zijn de begane grond vloer, centrale verwarming, badkamers, meterkasten, keukens en toiletten. 
De aannemer komt daarom bij u langs met een lijst van onderdelen die gecontroleerd worden. Na de opname kan vastgesteld worden welke werkzaamheden in uw woning nodig zijn. 

(07/2023)

Nee, u krijgt hiervoor geen extra tussentijdse huurververhoging. 

(07/2023)

Ja, alle enkele beglazing wordt vervangen voor isolatieglas (HR++). 

(07/2023)

Is uw keuken / badkamer / toilet ouder dan 20 jaar dan worden deze vervangen. 

(07/2023)

Ja, er wordt een cv-ketel geplaatst en radiatoren worden geïnstalleerd.

(07/2023)

Dat is nog niet bekend. Dit hangt af van de noodzakelijke werkzaamheden. Bij ingrijpende werkzaamheden kunt u in tijdelijk in een andere woning verblijven. We maken hiervoor gebruik van de lege woningen in uw buurt. 

(07/2023)

U kunt niet overal in de woning komen. Ook kunt u gebruik maken van een rustwoning in de buurt.  

(07/2023)

We verlenen geen toestemming meer voor deze aanpassing, omdat dit ten koste gaat van een slaapkamer.  

(07/2023)

WoonInvest controleert wanneer er voor het laatst een keuken is geplaatst in uw woning. Wanneer dit langer dan 20 jaar geleden plaatsvond dan heeft u recht op een nieuwe standaard keuken. U bent overigens niet verplicht om uw keuken te laten vervangen. 

(07/2023)