Mijn Wooninvest
inloggen

Emmastraatcomplex

2004 / 2031
Planmatig onderhoud


De woningen in het Oranjekwartier in Voorburg zijn in november 2022 door de gemeente Leidschendam-Voorburg aangewezen tot gemeentelijk monument. Wij voeren een haalbaarheidsstudie uit om nieuw inzicht geven over de toekomst van deze woningen, op basis van de toegekende monumentenstatus. 

Daarnaast beoordelen wij wat het noodzakelijk onderhoud is, nu er definitief niet meer gesloopt gaat worden. Wij houden daarbij ook rekening met de overige onderhoudsverplichtingen van ons totale bezit. 

 

Veelgestelde vragen

De woningen in uw buurt zijn allemaal verschillend. Enkele voorbeelden zijn de begane grond vloer, centrale verwarming, badkamers, meterkasten, keukens en toiletten. 
De aannemer komt daarom bij u langs met een lijst van onderdelen die gecontroleerd worden. Na de opname kan vastgesteld worden welke werkzaamheden in uw woning nodig zijn. 

(07/2023)

Nee, u krijgt hiervoor geen extra tussentijdse huurververhoging. 

(07/2023)

Ja, alle enkele beglazing wordt vervangen voor isolatieglas (HR++). 

(07/2023)

Wanneer uw keuken / badkamer / toilet als matig of slecht werd beoordeeld bij de opnames worden deze vervangen.

(04/2024)

Ja, er wordt een cv-ketel geplaatst en radiatoren worden geïnstalleerd.

(07/2023)

De werkzaamheden aan de vloer zorgen ervoor dat u niet in uw woning kunt verblijven. Hiervoor stellen wij logeerwoningen beschikbaar in de wijk. 

(03/2024)

Dit is op dit moment nog niet bekend. Dit is afhankelijk van het type vloer wat in de woning wordt geplaatst en welke werkzaamheden nog meer plaats moeten vinden.

(03-2024)

We verlenen geen toestemming meer voor deze aanpassing, omdat dit ten koste gaat van een slaapkamer.  

(07/2023)

WoonInvest controleert wanneer er voor het laatst een keuken is geplaatst in uw woning. Wanneer dit langer dan 20 jaar geleden plaatsvond dan heeft u recht op een nieuwe standaard keuken. U bent overigens niet verplicht om uw keuken te laten vervangen. 

(07/2023)