Mijn Wooninvest
inloggen

Overlast

Overlast

Maak overlast bespreekbaar

Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven en/of onder u. Iedereen heeft andere gewoonten en vertoont ander gedrag. Dit kan leiden tot overlast, irritaties of zelfs tot een meningsverschil.

Overlast, wat kan ik er aan doen?

 • Praat met de buren: vaak hebben buren niet door dat ze voor overlast zorgen. Een vriendelijk gesprek helpt meestal al. Handige tips leest u op de website 'problemen met je buren.nl'.
 • Komt u er zelf met u buren niet uit, neem dan contact op met uw wijkbeheerder. Indien er sprake is van extreme overlast, dan kunt u die schriftelijk bij ons melden. De overlast moet u minimaal twee weken bijhouden op het overlast registratieformulier.
  Wij willen weten op welke dagen en tijdstippen u overlast ervaart en waar deze uit bestaat. Noteer altijd de datum, het tijdstip en de omschrijving van de overlast. Deze gegevens hebben wij nodig om eventuele juridische stappen te kunnen nemen.
 • Bemiddeling & Mediation biedt u de mogelijkheid om – met de hulp van neutrale conflictbemiddelaars - het conflict zelf op te lossen. Deze conflictbemiddelaars zijn daar speciaal voor opgeleid en helpen mensen vrijwillig om zelf een goede oplossing voor een probleem te vinden.

#ongedierte #grofvuil #wiet #hennep #onderhuur

Veelgestelde vragen

Staat er grofvuil in de gemeenschappelijke ruimte van uw complex dat niet van u is, spreek uw buren hier dan op aan. Weet u niet van wie het grofvuil is, belt u dan met de wijkbeheerder

Grofvuil wordt gratis opgehaald:

Een hoofdhuurder is verplicht om zelf in de huurwoning te wonen. Een hoofdhuurder mag deze dus niet voor lange tijd leeg laten staan, verhuren aan anderen bijvoorbeeld aan familie of vakantieverhuur of gebruiken voor illegale praktijken, zoals een wietplantage, hennepkwekerij of prostitutie.

Denkt u dat een woning bij u in de buurt zonder toestemming wordt onderverhuurd of gebruikt wordt voor illegale praktijken?  Op onze pagina over woonfraude leest u hoe u dit bij ons kunt melden.

U heeft ze liever niet in of om uw huis: muizen, ratten, mieren en ander ongedierte. Bewaar daarom voedsel goed afgesloten, voer geen vogels en zet geen volle vuilniszakken op uw balkon. 

Zelf bestrijden

U kunt als huurder veel ongedierte voorkomen met een schoon en opgeruimd huishouden. Deze soorten ongedierte moet u zelf bestrijden:

 • muizen
 • gewone mieren
 • muggen
 • vlooien
 • wandluizen
 • zilvervisjes
 • wespennesten die niet in of aan uw woning vastzitten

Schakelt u een ongedierte bestrijder in en/of koopt u bestrijdingsmiddelen bij de bouwmarkt, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Wat te doen bij ernstige overlast van ratten en duiven?

Bij overlast van ratten en duiven, neemt u contact op met de gemeente.