Mijn Wooninvest
inloggen

Overlast

Overlast

Maak overlast bespreekbaar

Als bewoner heeft u te maken met buren naast, boven en/of onder u. Iedereen heeft andere gewoonten en vertoont ander gedrag. Dit kan leiden tot overlast, irritaties of zelfs tot een conflict.

Overlast, wat kan ik er aan doen?

 • Praat met de buren: vaak hebben buren niet door dat ze voor overlast zorgen. Een vriendelijk gesprek helpt meestal al.
 • Komt u er zelf met u buren niet uit, neem dan contact op met uw wijkbeheerder. Indien er sprake is van extreme overlast, dan kunt u die schriftelijk bij ons melden. De overlast moet u minimaal twee weken bijhouden op het overlast registratieformulier.
  Wij willen weten op welke dagen en tijdstippen u overlast ervaart en waar deze uit bestaat. Noteer altijd de datum, het tijdstip en de omschrijving van de overlast. Deze gegevens hebben wij nodig om eventuele juridische stappen te kunnen nemen.
 • Bemiddeling & Mediation biedt u de mogelijkheid om – met de hulp van neutrale conflictbemiddelaars - het conflict zelf op te lossen. Deze conflictbemiddelaars zijn daar speciaal voor opgeleid en helpen mensen vrijwillig om zelf een goede oplossing voor een probleem te vinden.

#ongedierte #grofvuil #wiet #hennep #onderhuur

Veelgestelde vragen

Staat er grofvuil in de gemeenschappelijke ruimte van uw complex dat niet van u is, spreek uw buren hier dan op aan. Weet u niet van wie het grofvuil is, belt u dan met de wijkbeheerder

Grofvuil wordt gratis opgehaald:

Het telen of verwerken van hennep mag niet in onze woningen. U kunt dit melden bij ons en bij de politie. U kunt door de kwekerij bijvoorbeeld overlast ondervinden van stank, geluid of criminele activiteiten. Ook bij het vermoeden dat er vanuit een van onze woningen aan prostitutie wordt gedaan kunt u bij ons of bij de politie melden.

Is er sprake van onderhuur in onze woningen dan moet u dit melden aan ons. Wij nemen de onderhuursituatie dan in onderzoek.

Contact met de politie:

Bel met 0900 - 88 44. Wilt u liever een melding doen zonder uw naam door te geven? Bel dan 0800 70 00.

Contact met onze klantenservice:

Charlotte van Pallandtlaan 2
2272 TR  Voorburg
070 301 11 00
algemeen@wooninvest.nl

U heeft ze liever niet in of om uw huis: muizen, ratten, mieren en ander ongedierte. Bewaar daarom voedsel goed afgesloten, voer geen vogels en zet geen volle vuilniszakken op uw balkon. 

Zelf bestrijden

U kunt als huurder veel ongedierte voorkomen met een schoon en opgeruimd huishouden. Deze soorten ongedierte moet u zelf bestrijden:

 • muizen
 • gewone mieren
 • muggen
 • vlooien
 • wandluizen
 • zilvervisjes
 • wespennesten die niet in of aan uw woning vastzitten

Schakelt u een ongedierte bestrijder in en/of koopt u bestrijdingsmiddelen bij de bouwmarkt, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Wat te doen bij ernstige overlast van ratten en duiven?

Bij overlast van ratten en duiven, neemt u contact op met de gemeente.