Mijn Wooninvest
inloggen

Aanleg glasvezel

Aanleg glasvezel

In steeds meer plaatsen in Nederland wordt een glasvezelnetwerk aangelegd, voor snel internet, televisie en bellen in de toekomst. Dit netwerk vervangt de oude koperen telefoonkabels. WoonInvest legt dit glasvezelnetwerk niet zelf aan, dat doen bedrijven zoals T-mobile of KPN.

WoonInvest gaf als eigenaar van de woningen akkoord voor het aanleggen van glasvezelaansluitingen

Het gaat daarbij om de bekabeling in het woongebouw en het aansluitpunt in de woningen in Leidschendam-Voorburg.

Het bedrijf dat de aanleg verzorgt neemt altijd vooraf contact met u op over de werkzaamheden

U ontvangt hierover bericht per post en/of er komt iemand langs aan de deur. Vaak wil de monteur even in uw woning kijken wat de beste plaats is voor de glasvezelaansluiting. Eerst wordt er in uw straat een glasvezelkabel aangelegd, daarna maakt de monteur een afspraak voor de montage van een aansluitpunt in uw woning. WoonInvest verplicht u niet om de glasvezelaansluiting in uw woning aan te laten leggen. Wij adviseren u om dit wel te laten doen. In grotere woongebouwen is het belangrijk dat zoveel mogelijk huurders medewerking verlenen. Zo kunnen in één keer alle woningen van een glasvezelaansluiting worden voorzien.

De aanleg is gratis en u beslist zelf of u het glasvezelnetwerk gaat gebruiken

Er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Kiest u er nu voor om geen aansluiting te nemen en wilt u dit later wel? Dan worden installatie- en aansluitkosten bij u in rekening gebracht. Heeft u nu een contract voor internet en/of televisie bij een andere aanbieder (bijvoorbeeld Ziggo) dan kunt u daar gewoon gebruik van blijven maken. 

Veelgestelde vragen

Glasvezel is de toekomst voor een snelle internetverbinding. Daarom is het handig om nu al een aansluiting in uw woning aan te laten leggen. Het kost u nu niets, omdat de monteurs al in uw woongebouw aan het werk zijn.

Nee, u kiest er zelf voor bij welke aanbieder u een contract afsluit. Bent u tevreden over uw huidige aanbieder (bijvoorbeeld Ziggo) dan kunt u daar gewoon bij blijven. 
Als u wel via glasvezel wilt internetten, tv-kijken en bellen, kan dit soms ook bij uw huidige aanbieder. Na de aanleg van glasvezel in een wijk ontvangt u meestal aantrekkelijke aanbiedingen om over te stappen naar het glasvezelnetwerk. U bepaalt zelf of u daar gebruik van wilt maken. 

Wij kunnen onze huurders niet verplichten om zelf een glasvezelaansluiting te nemen. Wij vragen wel om medewerking, zodat de glasvezelkabel (meestal via de meterkast) doorgetrokken kan worden naar de bovenburen.