Mijn Wooninvest
inloggen

Huurachterstand

Huurachterstand

Kunt u de huur niet op tijd betalen?

Zorg er in zo'n geval altijd voor dat u snel contact opneemt met onze klantenservice. U kunt rekenen op ons begrip en wij geven u graag advies over de wijze waarop u de problemen kunt aanpakken. Het is bijvoorbeeld mogelijk een betalingsregeling te treffen als er duidelijk sprake is van een eenmalig of anderszins uitzonderlijk betalingsprobleem. Ook is het mogelijk de huur voor uw woning te verlagen, maar alleen onder zeer strenge voorwaarden en na beoordeling van een formele aanvraag hiertoe door onze huurverlagingscommissie.

Let op: Heeft u tijdelijk geen of minder werk door de Coronacrisis en kunt u daardoor de huur niet op tijd betalen? Bezoek onze speciale coronahulp en advies pagina en lees hoe wij u kunnen helpen.

Laat uw achterstand nooit oplopen

Betaalt u de huur niet, ook niet na een schriftelijke herinnering, dan schakelt WoonInvest een gerechtsdeurwaarder in. Dit brengt extra kosten voor u met zich mee en kan uiteindelijk leiden tot een ontruimingsvonnis van de rechtbank. Ga met ons in gesprek om te voorkomen dat u bij ons een schuld opbouwt.

Huurverlaging aanvragen?

U kunt in twee gevallen huurverlaging vragen. Als uw huur hoger is dan de maximale huurprijs of als u extra huur heeft betaald omdat u te veel inkomsten had, maar uw inkomen is gedaald. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een huurverlaging, op de website van de Rijksoverheid leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen.