Mijn Wooninvest
inloggen

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering

WoonInvest is verantwoordelijk voor de woning die u van ons huurt. Als er aan de woning iets stuk gaat repareren wij dat. Als er ook schade is aan uw spullen, betaalt WoonInvest die niet. Die schade betaalt in de meeste gevallen uw inboedelverzekering (ook wel: woonverzekering). Hieronder staan twee voorbeelden waarom het belangrijk is dat u zelf een inboedelverzekering voor uw spullen regelt.

Voorbeeld 1: een lekkende waterleiding bij u of bij uw buren

Heeft u daardoor schade aan uw behang, de vloer, schilderwerk of uw meubels? Dan betaalt WoonInvest die schade niet. Een inboedelverzekering betaalt in de meeste gevallen de schade aan uw spullen. WoonInvest repareert alleen de lekkage en herstelt de schade aan uw huis. Is uw muur beschadigd door een lekkage? Dan behandelen wij alleen de vochtkringen. Het opnieuw behangen of schilderen regelt u zelf. 

Voorbeeld 2: Brand in uw eigen woning of bij uw buren

Uw inboeldelverzekering vergoedt dan de schade aan uw spullen. Kunt u niet meer wonen in uw huis? Dan bepaalt de inboedelverzekeraar of u tijdelijk in een andere woning kunt wonen. WoonInvest zelf heeft geen mogelijkheden om voor een tijdelijke woonruimte te zorgen. WoonInvest repareert na een brand alleen de schade aan de woning zelf. 

Wij adviseren u om zelf een inboedelverzekering af te sluiten

Al uw bezittingen bij elkaar kunnen een behoorlijke waarde hebben. Heeft u geen inboedelverzekering, dan kunt u onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld ook als er niet bij u maar bij uw buren iets gebeurt waardoor u schade aan uw spullen heeft.

Op verschillende vergelijkingswebsites kunt u eenvoudig een passende inboedelverzekering afsluiten:

Veelgestelde vragen

Heeft een medewerker van WoonInvest of onze onderhoudsdienst schade aan uw woning veroorzaakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden? Meld dit direct bij de desbetreffende medewerker.

Neem daarnaast altijd contact op met onze klantenservice