Mijn Wooninvest
inloggen

Uw WoonIdee

Uw WoonIdee

Samen sterk voor een fijne woonomgeving: welk WoonIdee heeft u?

Samen met de bewoners zorgen WoonInvest en Huurdersvereniging Respectus voor een prettige woonomgeving. U als bewoner weet het beste wat er in uw wooncomplex speelt en wat er beter kan. Heeft u goede ideeën en wilt u meedoen? Dan nodigen wij u uit om samen met ons aan de slag te gaan voor uw wooncomplex of directe omgeving. Zorgt u met uw activiteit voor een leefbare en sociale woonomgeving die schoon, heel en veilig is? Dan kunnen we eventueel voor een financiële bijdrage zorgen.

Welke WoonIdeeën worden beloond met een bijdrage?

Het gaat om ideeën die uw wijk veiliger, schoner en gezelliger maken. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Een gezamenlijke opruimdag organiseren
  • Een groenplek aanleggen
  • Een vraag en aanbodplek creëren voor klusjes in de wijk.
  • Het opleuken van een grijze muur in uw portiek/hal 
  • Een gezamenlijke moestuin aanleggen
  • Nestkastjes maken en ophangen
  • Het samen regelmatig schoonmaken in en rondom uw wooncomplex

Mag een buurtfeest of culturele activiteit ook?

WoonInvest vindt het een heel goed idee als er culturele activiteiten en buurtfeesten worden georganiseerd. Wij mogen deze ideeën alleen niet (financieel) ondersteunen. Organiseert u een activiteit die bijdraagt aan sociale cohesie en verbinding dan kunt u als huurder in Den Haag een aanvraag voor een bijdrage indienen bij de gemeente Den Haag. Bewoners van Leidschendam-Voorburg doen dat bij www.vlietwensen.nl. Ook het Oranjefonds ondersteunt activiteiten waarbij u mensen met elkaar wilt verbinden.

Woont u in een VvE-complex?

Dan bestaat de kans dat uw VvE akkoord moet gaan met uw idee. Dit is het geval als het gaat om toevoegingen en/of veranderingen aan uw complex. Lever uw idee dan nog steeds bij ons in. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wie kan een WoonIdee indienen?

Alleen onze huurders kunnen een aanvraag indienen. Het initiatief moet ook bestemd zijn voor de huurders van WoonInvest. U kunt uw idee bij ons kenbaar maken door het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Niet geschoten is altijd mis! Wij nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling.

Hulp nodig bij het uitwerken van uw WoonIdee? Neem dan contact op met uw wijkbeheerder