Mijn Wooninvest
inloggen

Servicekosten

Servicekosten

Servicekosten zijn een onderdeel van de huur.

U betaalt elke maand een voorschot. Vóór 1 juli van het jaar berekent WoonInvest de echte kosten. U krijgt dan een gespecificeerde eindafrekening. Soms moet u extra betalen, soms krijgt u geld terug. Als u geld moet betalen, moet u dit zelf regelen. Dit gaat niet via de automatische incasso waarmee u de huur aan ons betaalt.

Servicekosten zijn kosten die WoonInvest maakt voor algemene ruimten en andere extra diensten. Afhankelijk van uw woonsituatie maken onderstaande punten deel uit van de servicekosten:

  • Schoonmaken en verlichting in de algemene ruimten zoals hal en trappenhuis
  • Onderhoud van de gemeenschappelijke tuin
  • Sociaal wijkbeheer
  • Stookkosten (warm water en verwarming)
  • Koud water en elektriciteit

Bent u het niet eens met de servicekosten en/of de eindafrekening?

Neem altijd eerst contact op met onze klantenservice. Bent u niet tevreden met ons antwoord, dan kunt u altijd een uitspraak aan de Huurcommissie vragen.

Altijd eerst betalen!

Al bent u het niet eens met de servicekosten en/of de eindafrekening, u moet wel altijd eerst betalen. Pas na een beslissing van WoonInvest en/of de Huurcommissie betaalt WoonInvest eventueel het geld terug.

Veelgestelde vragen

U ontvangt op uw nieuwe adres vóór 1 juli de afrekening van het voorgaande kalenderjaar. De afrekening servicekosten over het huidige jaar, ontvangt u vóór 1 juli van het volgende jaar.