Mijn Wooninvest
inloggen

Woningruil

Woningruil

Woningruil wil zeggen dat u uw huurwoning ruilt met een huurder van een andere huurwoning. Dat kan binnen WoonInvest, maar ook met een huurwoning van een andere woningcorporatie.

Stappenplan woningruil:

 • U mag geen huurachterstand hebben of overlast veroorzaken en u beschikt over een positieve verhuurdersverklaring. In een verhuurdersverklaring staat of u in uw huurperiode bij uw vorige verhuurder bijvoorbeeld huurachterstand hebt gehad of overlast hebt veroorzaakt.
 • Voorkom teleurstellingen en vraag eerst aan ons of uw huidige woning voor woningruil in aanmerking komt. Zonder toestemming is woningruil niet mogelijk
 • Een woningruil-woning gevonden? Vul dan gezamenlijk met diegene met wie u gaat ruilen het aanvraagformulier in en stuur dit per post naar ons op:
  WoonInvest
  t.a.v. team Verhuur
  Postbus 163
  2270 AD  Voorburg
 • Na beoordeling van het aanvraagformulier vragen wij u naar de volgende benodigde papieren: uittreksels gemeentelijke basisadministratie, recente inkomensverklaring van de Belastingdienst, jaaropgaven, salarisstroken van de laatste drie maanden van u en de ruilkandidaat én de verhuurdersverklaring van de ruilkandidaat.
 • U krijgt vervolgens reactie of de ruil kan doorgaan.
 • Let op: de huurprijs van uw ruilwoning wordt opnieuw berekend en kan hoger worden. Wilt u dit controleren, neem dan contact op met uw woonconsulent Verhuur via  070 301 11 00.
 • Bij woningruil sluiten we altijd een contract af voor minimaal een jaar.

Waar kan ik een geschikte woningruil kandidaat vinden?

Zoeken naar een woningruil kandidaat kan het beste via internet. Een landelijke website is www.woningruil.nl. U kunt daar ook uw eigen huurwoning aanbieden voor woningruil.