Mijn Wooninvest
inloggen

Woningruil

Woningruil

Woningruil wil zeggen dat u uw huurwoning ruilt met een huurder van een andere huurwoning. Dat kan binnen WoonInvest, maar ook met een huurwoning van een andere woningcorporatie.

Stappenplan woningruil:

 • U mag geen huurachterstand hebben of overlast veroorzaken en u beschikt over een positieve verhuurdersverklaring. In een verhuurdersverklaring staat of u in uw huurperiode bij uw vorige verhuurder bijvoorbeeld huurachterstand hebt gehad of overlast hebt veroorzaakt.
 • Voorkom teleurstellingen en vraag eerst aan ons of uw huidige woning voor woningruil in aanmerking komt. Zonder toestemming is woningruil niet mogelijk
 • Een woningruil-woning gevonden? Vul dan gezamenlijk met diegene met wie u gaat ruilen het aanvraagformulier in en stuur dit per post naar ons op:
  WoonInvest
  t.a.v. team Verhuur
  Postbus 163
  2270 AD  Voorburg
 • Na beoordeling van het aanvraagformulier vragen wij u naar de volgende benodigde papieren: uittreksels gemeentelijke basisadministratie, recente inkomensverklaring van de Belastingdienst, jaaropgaven, salarisstroken van de laatste drie maanden van u en de ruilkandidaat én de verhuurdersverklaring van de ruilkandidaat.
 • U krijgt vervolgens reactie of de ruil kan doorgaan.
 • Let op: de huurprijs van uw ruilwoning wordt opnieuw berekend en kan hoger worden. Wilt u dit controleren, neem dan contact op met uw woonconsulent Verhuur via  070 301 11 00.
 • Bij woningruil sluiten we altijd een contract af voor minimaal een jaar.

Interesse in woningruil binnen regio Haaglanden?

Op Woonnet Haaglanden kunt u een advertentie plaatsen om een geschikte ruilpartner te vinden. Een van de voorwaarden is wel dat de ruilpartner ook huurt bij een van de deelnemende woningcorporaties in de regio.