Mijn Wooninvest
inloggen

Klankbordgroepen

Klankbordgroepen

Wat doet een klankbordgroep?

  • Een klankbordgroep is een afvaardiging van huurders van het complex. De klankbordgroep behartigt zoveel mogelijk de belangen van de huurders uit het woongebouw. Zij raadplegen hen regelmatig. In de klankbordgroep is zo mogelijk ook de bewonerscommissie vertegenwoordigd.
  • Een klankbordgroep heeft recht op overleg met WoonInvest

Wat is het verschil tussen een bewonerscommissie en een klankbordgroep?

  • Bij een bewonerscommissie moeten zowel WoonInvest als de bewonerscommissie voldoen aan de informatie recht en adviesrecht. Een klankbordgroep heeft geen officieel recht op informatie en advies. Wel kan WoonInvest om advies vragen aan de klankbordgroep.
  • Een klankbordgroep is vaak opgericht voor één doel, bijvoorbeeld het geven van (ongevraagd) advies over renovatie. Zij leveren input voor plannen en werkzaamheden hiervoor, en denken mee en adviseren hoe zij de andere bewoners informeren. Een klankbordgroep bestaat vaak tijdelijk, een bewonerscommissie dient meerdere doelen en bestaat vaak langer.  

Hoe kunt u meedoen?

Het is heel eenvoudig. Als bewoner van het woongebouw kunt u op eigen initatief een klankbordgroep oprichten. Ook als eigenaar binnen een VvE bent u van harte welkom. 

Wat doet WoonInvest voor u?

Als klankbordgroep heeft u recht op ondersteuning, u mag een externe adviseur eenmalig op de benodigde expertise uitnodigen. U krijgent een klein budget voor de onkosten. Deze onkosten zijn: kopieerkosten en vergaderkosten.

Wij helpen u graag verder!

Als huurder neemt u in eerste instantie zelf het initiatief om een klankbordgroep op te richten. WoonInvest kan u daarbij op verschillende manieren ondersteunen. Gebruik onderstaand contactformulier om uw interesse kenbaar te maken.