Mijn Wooninvest
inloggen

Scootmobielstalling

Scootmobielstalling

WoonInvest verhuurt stallingsplaatsen voor scootmobielen en andere hulpmiddelen, zoals elektrische driewielfietsen

Dit zijn gereserveerde plaatsen in een brandveilige ruimte in een woongebouw. Heeft u een scootmobiel of ander hulpmiddel nodig? Informeer dan vooraf bij uw wijkbeheerder of er een stallingsplek beschikbaar is in uw woongebouw.
Een stallingsplek huurt u voor € 11,00 per maand (prijspeil 1-1-2024). Dit bedrag is inclusief het elektraverbruik en onderhoud van de stallingsruimte. 

Het is niet toegestaan een scootmobiel of ander hulpmiddel te plaatsen in de algemene ruimte van een woongebouw

De gemeenschappelijke gang waar een scootmobiel of ander hulpmiddel vaak geplaatst wordt is meestal ook de vluchtweg. Dit soort hulpmiddelen zijn grote obstakels. Daarnaast zit er vaak een accu in, die extra brandgevaar oplevert. 

Is er géén stallingsruimte aanwezig in uw woongebouw? Dan bent u verplicht uw hulpmiddel in uw woning, uw berging of parkeergarage te plaatsen

Is dit niet mogelijk? Bespreek dan met de wijkbeheerder de mogelijkheden. Bij het Wmo-loket van uw gemeente doet u een aanvraag voor een ander hulpmiddel. 

Veelgestelde vragen

WoonInvest heeft een bijzondere zorgplicht voor brandveilig gebruik van woongebouwen. Zo zijn wij verplicht om alle redelijke maatregelen te nemen om brand te voorkomen. Ook moeten wij ervoor zorgen dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bij een brand. 

In de nieuwe Omgevingswet (Besluit Bouwwerken Leefomgeving - Art. 6.15a - lid 1) zijn de eisen voor brandveiligheid van woongebouwen strenger geworden
In de wet staat dat het verboden is om scootmobielen of andere hulpmiddelen - zoals driewielfietsen - te parkeren in de algemene ruimten. WoonInvest moet zich als verhuurder aan deze wet houden.

  • Let op: parkeert u uw scootmobiel of ander hulpmiddel na 1 juli 2024 nog in de algemene ruimte van uw woongebouw, dan ontvangt u van ons een brief met een waarschuwing. Onderneemt u dan nog geen actie dan bestaat de kans dat wij uw hulpmiddel laten verwijderen. U kunt uw hulpmiddel dan tegen betaling van de gemaakte kosten terug laten bezorgen.

In uw woning, de berging, parkeergarage of in de scootmobielstalling. 

Wij onderzoeken welke woongebouwen een permanente scootmobielstalling krijgen. U vraagt uw wijkbeheerder of en waar een stalling komt/is. Een stalling maken zal zeker niet lukken in of bij ieder woongebouw. Bespreek dit met de Wmo-consulent van uw gemeente, voordat u een hulpmiddel in gebruik neemt.

Deze plaatsen voldoen aan de brandveiligheidseisen en belemmeren de vluchtwegen in de algemene ruimten niet.

U kunt een rollator kopen of huren bij Medipoint. Neemt u ook contact op met uw zorgverzekering, misschien vergoeden zij de kosten voor een rollator. Andere hulpmiddelen bespreekt u met de Wmo-consulent van uw gemeente. De WMO afdeling van de gemeente ontvangt erg veel aanvragen, daardoor is de wachttijd langer. Het duurt langer voordat u een reactie krijgt.

Helaas erkent de brandweer dit niet meer. Zij zien dit niet als brandveilig. Ook scootmobielen met een fireblocker moeten in een aparte brandwerende ruimte staan (woning, berging, garage of scootmobielruimte).

Indien u uw scootmobiel verkreeg via de Wmo, vraag dan de wijkbeheerder naar de stallingsruimte. Komt of is er geen stalling in of bij uw woongebouw? Maak dan een afspraak met de Wmo-consulent van uw gemeente om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u uw scootmobiel zelf aangeschaft, dan moet u zelf een brandveilige parkeerplaats regelen.

Neem dan contact op met  onze klantenservice om dit te bespreken. Als u 55 jaar of ouder bent, kan onze seniorenmakelaar u misschien verder helpen.