Mijn Wooninvest
inloggen

Huur opzeggen

Huur opzeggen

Bedankt voor het huren bij WoonInvest!

De opzeggingstermijn is minimaal één maand. U kunt op elke werkdag van de maand uw huurcontract opzeggen, maar niet in het weekend of op erkende feestdagen. Als u bijvoorbeeld op 8 augustus de huur van uw woning bij WoonInvest opzegt, moet u op 8 september de sleutels bij ons inleveren. Als opzegdatum geeft u 8 september aan. Valt 8 september in het weekend (of op een erkende feestdag) dan is uw opzegdatum de eerstvolgende werkdag. 

Eenvoudig online regelen

U kunt de huur opzeggen (beëindigen contract) in het klantportaal en direct uw voorkeursdata doorgeven voor de voor- en eindinspectie. Na ontvangst van uw huuropzegging nemen wij contact met u op.
Heeft u nog geen toegang tot het klantportaal?  Dan kunt u het alternatieve formulier gebruiken. Na ontvangst nemen wij contact met u op.

Huuropzegging bij overlijden

Wilt u als nabestaande de huur opzeggen van een overleden huurder, gebruik dan het speciale formulier voor nabestaanden. In dit online formulier vragen wij u een kopie van de overlijdensakte te uploaden. Wij nemen na ontvangst contact met u op.

#partner #man #verhuurdersverklaring #niet-schuldverklaring #huurdersverklaring #vrouw

Veelgestelde vragen

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van uw partner. Wij wensen u veel sterkte toe.

In deze situatie mag u in de woning blijven:

  • Bent u gehuwd of hebt u geregistreerd partnerschap dan mag u vanuit de wet in de woning blijven wonen
  • De naam van uw partner staat op het huurcontract. Wij veranderen uw originele huurovereenkomst niet. Wel kunnen wij voor u de tennaamstelling wijzigen van het huurcontract. Wij zorgen er dan voor dat brieven of e-mail berichten van WoonInvest worden gestuurd met uw naam in de aanhef.

U kunt het overlijden van uw partner via algemeen@wooninvest.nl aan ons doorgeven. U moet een kopie van de overlijdensakte bijvoegen. U ontvangt van ons een bevestiging als wij uw gegevens hebben aangepast.

In deze situaties mag u misschien in de woning blijven:

  • Als u een medehuurder bent. Heeft u medehuurderschap aangevraagd en toestemming gekregen? Laat ons dan weten dat u graag wilt blijven huren bij ons. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of dat kan.
  • Als u een duurzame gemeenschappelijke huishouding had met de huurder. Dat betekent dat u van plan was om nog lang samen te blijven wonen. Was dit in uw relatie het geval? Laat ons dan weten dat u graag wilt blijven huren bij ons. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of dat kan.

In deze situatie kunt u niet in de woning blijven:

Als u geen medehuurder bent én geen duurzame gemeenschappelijk huishouden met de huurder had. In dit geval stopt de huurovereenkomst en moet u in ieder geval de woning verlaten.

Een verhuurdersverklaring (of huurdersverklaring) is een schriftelijke mededeling van WoonInvest waarin staat of u in uw huurperiode bij WoonInvest een goede huurder bent geweest. Het wordt ook een niet-schuldverklaring genoemd. Hiermee kunt u aantonen dat u in de laatste jaren geen overlast heeft veroorzaakt en geen huurschuld heeft.

Hoe vraag ik een verhuurdersverklaring aan?
Hiervoor neemt u telefonisch contact op met onze klantenservice via 070 301 11 00. U ontvangt de verhuurdersverklaring niet zelf, WoonInvest voegt deze toe aan uw dossier op de website van Woonnet Haaglanden. Hierdoor kunnen andere verhuurders de verklaring direct inzien en bepalen of zij een woning aan u willen verhuren.