Mijn Wooninvest
inloggen

Huur opzeggen

Huur opzeggen

Bedankt voor het huren bij WoonInvest!

De opzeggingstermijn is minimaal één maand. U kunt op elke werkdag van de maand uw huurcontract opzeggen, maar niet in het weekend of op erkende feestdagen. Als u bijvoorbeeld op 8 augustus de huur van uw woning bij WoonInvest opzegt, moet u op 8 september de sleutels bij ons inleveren. Als opzegdatum geeft u 8 september aan. Valt 8 september in het weekend (of op een erkende feestdag) dan is uw opzegdatum de eerstvolgende werkdag. 

Ik wil de huur opzeggen van mijn woning/parkeerplaats/garage

U gebruikt hiervoor ons digitale webformulier. U kunt daarin ook gelijk aangeven wat uw voorkeursdagen en dagdelen voor de vóór- en eindinspectie zijn. Wij nemen na ontvangst contact met u op.

Huuropzegging bij een overlijden

Wilt u als nabestaande de huur opzeggen van een overleden huurder, gebruik dan het digitale webformulier voor nabestaanden. In dit formulier vragen wij u een kopie van de overlijdensakte te uploaden. Wij nemen na ontvangst contact met u op.
#partner #man #vrouw

Veelgestelde vragen

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van uw partner. Wij wensen u veel sterkte toe.

In deze situatie mag u in de woning blijven:

  • Bent u gehuwd of hebt u geregistreerd partnerschap dan mag u vanuit de wet in de woning blijven wonen
  • De naam van uw partner staat op het huurcontract. Wij veranderen uw originele huurovereenkomst niet. Wel kunnen wij voor u de tennaamstelling wijzigen van het huurcontract. Wij zorgen er dan voor dat brieven of e-mail berichten van WoonInvest worden gestuurd met uw naam in de aanhef.

U kunt het overlijden van uw partner via algemeen@wooninvest.nl aan ons doorgeven. U moet een kopie van de overlijdensakte bijvoegen. U ontvangt van ons een bevestiging als wij uw gegevens hebben aangepast.

In deze situaties mag u misschien in de woning blijven:

  • Als u een medehuurder bent. Heeft u medehuurderschap aangevraagd en toestemming gekregen? Laat ons dan weten dat u graag wilt blijven huren bij ons. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of dat kan.
  • Als u een duurzame gemeenschappelijke huishouding had met de huurder. Dat betekent dat u van plan was om nog lang samen te blijven wonen. Was dit in uw relatie het geval? Laat ons dan weten dat u graag wilt blijven huren bij ons. U hoort dan zo snel mogelijk van ons of dat kan.

In deze situatie kunt u niet in de woning blijven:

Als u geen medehuurder bent én geen duurzame gemeenschappelijk huishouden met de huurder had. In dit geval stopt de huurovereenkomst en moet u in ieder geval de woning verlaten.