Mijn Wooninvest
inloggen

Geldzorgen

Geldzorgen

Heeft u moeite om rond te komen of is het lastig om alle rekeningen op tijd te betalen? Bekijk waar u terecht kunt voor hulp en wat u zelf kunt regelen als u zorgen heeft over geld. 

Door met iemand erover te praten blijken er veel meer mogelijkheden te zijn dan u nu misschien denkt. Praten over geldzorgen helpt!

Ik kan de huur niet meer (op tijd) betalen:

Zorg er in zo'n geval altijd voor dat u snel contact opneemt met onze klantenservice. U kunt rekenen op ons begrip en wij geven u graag advies over de wijze waarop u de problemen kunt aanpakken. Lees er meer over op onze pagina over huurachterstand.

Overige hulp voor huishoudens die moeite hebben om rond te komen:

 • Doe de online potjes-check bij Geldfit!
  Zowel de overheid als gemeenten hebben verschillende 'potjes met geld' waar u mogelijk aanspraak op kunt maken. Door de potjes-check te doen weet u direct bij welke instantie u misschien in aanmerking komt voor extra financiële steun.
 • Maak een afspraak met een vrijwilliger van 'Samen Erop Vooruit' voor een persoonlijk gesprek
  Samen zoekt u uit of u recht heeft op ondersteuning. We controleren alle beschikbaar gestelde ‘potjes’. 
  • Afspraak maken? Mail naar sameneropvooruitlv@gmail.com of bel met 06 389 26 344.
   Locatie: Huiskamer Bij Bosshardt/Koningkerk - Bruijnings Ingenhoeslaan 4 - 2273 KR Voorburg
 • Gemeente Den Haag > Helpdesk Geldzaken
 • Gemeente Leidschendam-Voorburg > Hulp bij geldproblemen 

U kunt ook geld overhouden door energie te besparen:

Deze uitlegvideo maakte WoonInvest in 2018 samen met Vidomes en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Door de stijging van de energietarieven bespaart u met deze tips nu nog meer geld. De tips kunt u ook lezen onder de veelgestelde vragen onder aan deze pagina.

 

energietarieven besparen besparing energierekening betalingsproblemen energieverbruik energieprijzen geldzorgen hulp schulden

Veelgestelde vragen

U kunt zelf veel doen om het energieverbruik in uw woning te verlagen en daarmee ook uw energierekening. Bovendien draagt u gelijk bij aan een beter klimaat. 

10 tips om energie te besparen in uw woning:

 1. Sluit kieren en gaten in ramen en deuren
  Vervang oude en overschilderde kierafdichtingen (de rubberen strips in raam en deurkozijnen) en plaats een brievenbusborstel voor de brievenbus.
 2. Douche maximaal vijf minuten per keer
  Zet een timer op vijf minuten en stap onder de douche vandaan als de tijd voorbij is.
 3. Plaats een waterbesparende douchekop
  Een waterbesparende douchekop laat zeven liter water per minuut door, een gewone douchekop 10 liter of meer. Krijgt u warm water via een keukengeiser? Plaats dan geen waterbesparende douchekop, de geiser werkt daarmee niet goed samen.
 4. Sluit de deuren in uw woning
  Door open deuren verdwijnt veel warmte naar plekken waar u niet bent, zoals de gang, het trapgat en de bovenverdieping. Met een deurveer of deurdranger gaat een deur vanzelf dicht. Zo houdt u de warmte in de kamer waar u bent. Begin met de deur tussen de woonkamer en de gang (of hal) en met deuren die vaak open blijven staan.
 5. Plak radiatorfolie achter uw radiatoren
  Deze speciale folie plakt u achter radiatoren die tegen een buitenmuur staan. Zo gaat de warmte de kamer in en niet in de muur.
 6. Zet uw thermostaat van de verwarming maximaal op 20 graden
  Als uw thuis bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. Zit u lekker op de bank, zet hem dan op 20. Draai de radiatoren dicht in kamers waar u niet bent.
 7. Zet 's nachts altijd de verwarming laag
  Zet de thermostaat op maximaal 15 graden, dat is veel zuiniger dan de woonkamer de hele nacht warm houden.
 8. Vervang halogeen- en gloeilampen door zuinige led-lampen
  Ledlampen gebruiken 85% minder stroom dan gloeilampen en 75% minder dan halogeenlampen. Wacht niet tot een gloeilamp of halogeenlamp kapot is, maar vervang ze meteen. Vervang eerst de lampen die u het vaakst aan heeft en het hoogste wattage hebben. Meestal zijn dat de lampen in de keuken, woonkamer en badkamer. Een ledlamp is duurder in aanschaf maar gaat wel 15 keer langer mee dan een ouderwetse gloeilamp.
 9. Draai de was op een lage temperatuur
  Bijna alle was wordt op 30 graden goed schoon. Wacht ook altijd met het draaien van de was tot de trommel vol zit.
 10. Hang uw was zo vaak mogelijk aan de lijn of op een rek te drogen
  Een wasdroger slurpt energie, vooral oudere machines die niet werken met een warmtepomp. Droogt u de was aan een rek in huis? Doe dit dan in een ruimte die u goed ventileert, zo voorkomt u ongewenste schimmelvorming.