Mijn Wooninvest
inloggen

Vrije sector huur

Vrije sector huur

Wat is een vrije sector huurwoning?

Dit zijn woningen met een huurcontract met een netto huurprijs hoger dan € 879,66 per maand (prijspeil 2024) en een bijbehorende inkomenseis. Dit worden ook wel geliberaliseerde huurcontracten genoemd. Voor vrije sector woningen is het niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen.

Servicekosten

Huurders kunnen ook te maken krijgen met servicekosten. Denk hierbij aan kosten voor de verlichting van gangen en trappenhuizen, schoonmaak en (sociaal) wijkbeheer. In sommige gevallen worden ook de kosten voor gas en water via de servicekosten verrekend.

Toewijzing

Een vrije sector woning wordt geadverteerd op Woonnet Haaglanden als ‘eerste reageerder’ woning. De persoon die het eerste reageert, krijgt ongeacht zijn of haar inschrijfduur de woning aangeboden. Bij de geadverteerde woning staan wel de voorwaarden waar u aan moet voldoen om deze te mogen huren.

WoonInvest biedt al haar beschikbare vrije sector huurwoningen via Woonnet Haaglanden aan, samen met 14 andere woningcorporaties in de Den Haag, Westland, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Delft, Wassenaar, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk.