Mijn Wooninvest
inloggen

Nieuws en media

Nieuws

WoonInvest vervangt 96 woningen in het Oranjekwartier

2-12-2021

Op 30 november jl. stemde de Raad van Commissarissen van WoonInvest in met het besluit om 96 huurwoningen in de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg te vervangen. Een belangrijk onderdeel van dit besluit is de garantie dat alle bewoners terug kunnen keren in een passende nieuwbouwwoning in de wijk. WoonInvest besluit tot vervanging omdat uit meerdere onderzoeken blijkt dat de alternatieve opties -groot onderhoud met verbeteringen en hoog niveau renovatie- resulteren in mindere kwaliteit van de woningen, waarbij de totale kosten dicht in de buurt komen bij die van nieuwbouw.

Directeur-bestuurder Peter van Heeswijk: “Wij realiseren ons goed dat het voor de bewoners pijnlijk is dat ze hun woning moeten verlaten. Er is echter geen sprake van haast. De komende maanden staan vooral in het teken van het persoonlijk begeleiden van de bewoners. Samen met de bewoners en huurders-vereniging Respectus stellen we een sociaal plan op. Ook kan een groep bewoners meedenken over de definitieve nieuwbouwplannen. Pas als deze plannen klaar zijn en alle bewoners een nieuwe -eventueel tijdelijke- huurwoning hebben gevonden gaan we over tot sloop. Naar verwachting is dat medio 2023." 

Alle betrokken bewoners zijn direct na de bijeenkomst met de bewonerscommissie, waarin het besluit werd toegelicht door de directeur-bestuurder, op de hoogte gebracht. De bewoners wisten al dat er sinds januari 2019 onderzoek werd gedaan naar de toekomst van hun woning. De huidige woningen zijn in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd en vertonen de typische gebreken uit deze bouwperiode. Zo is er last van tocht, vocht en geluid. 

Door participatie kunnen de huidige bewoners, huurdersvereniging Respectus, de omwonenden en de gemeente Leidschendam-Voorburg meedenken over de nieuwbouw en de kwaliteit van de nieuwe woonomgeving. Wat al vast staat is dat de karakteristieke uitstraling van ‘het Tuindorp’ behouden blijft. 

Meer informatie: https://emma.wooninvest.nl/

Terug