Mijn Wooninvest
inloggen

Nieuws en media

Nieuws

Ook in deze koude periode blijft ventileren van uw woning belangrijk

15-12-2022

Op die manier voorkomt u teveel vocht en de kans op schimmelvorming in uw woning. Er komt bijvoorbeeld vocht vrij als u zweet of bij het slapen. Maar ook bij het koken, douchen, schoonmaken en wassen komt er veel vocht in de lucht. 

Veel huurders proberen energie te besparen vanwege de hoge gasprijzen.Toch is het belangrijk dat u de ventilatieroosters in ramen en deuren niet sluit. Alleen zo kan het vocht uit uw woning ontsnappen en is de kans op schimmelvorming kleiner. Bijkomend voordeel voor uw portemonnee: een woning met droge(re) lucht is veel sneller te verwarmen. 

Verwarmt u uw woning vanwege de hoge gasprijzen niet of nauwelijks meer? Zet dan iedere dag uw ramen 15 minuten open om de woning goed te luchten.  

Maak na het douchen de doucheruimte droog met een wisser. En zet tijdens en na het douchen een raampje open of zet de mechanische afzuiging op de hoogste stand. Houd de badkamerdeur naar de gang dicht, zo komt het vocht niet verder in uw woning.

Kan u de was vanwege de kou niet buiten laten drogen? Ventileer dan de ruimte waarin u de was droogt goed.

Zet tijdens het koken altijd de mechanische ventilatie op de hoogste stand. Of zet het keukenraampje op een kier. De deksel op de pan houden zorgt er ook voor dat er minder vocht in de ruimte komt.

Kijk voor meer tips en uitlegvideo's om schimmel in uw woning te voorkomen op de website van de GGD

Terug