Mijn Wooninvest
inloggen

Nieuws en media

Nieuws

Geslaagde bijeenkomst voor huurders eerste 'gasloze wijk' in Leidschendam

6-10-2022

De Heuvel/Amstelwijk is de eerste wijk die door de gemeente Leidschendam-Voorburg is aangewezen om van het gas af te gaan. Op 5 oktober jl. waren huurders van WoonInvest en andere corporaties uit de wijk welkom op de door de gemeente georganiseerde inloopbijeenkomst in de Kruisheuvelkerk. Verschillende medewerkers van WoonInvest stonden klaar om de breed uiteenlopende vragen van geïnteresseerde huurders te beantwoorden.

WoonInvest is voornemens als eerste de woningen op de Burg. Caan van Necklaan en Burgemeester Velthuijsenlaan aan te sluiten op een duurzame energiebron. Daarnaast gaat WoonInvest ook met de huiseigenaren van de drie VvE woongebouwen van de Grashof in gesprek. De overige woningen in de wijk volgen later.

Als duurzame energiebron wordt onder andere gekeken naar energie uit oppervlaktewater. Op deze manier wordt nu al de naastgelegen ‘Mall of the Netherlands’ verwarmd. De komende twee jaar gebruiken we om te onderzoeken of deze bron ook voor De Heuvel/Amstelwijk is in te zetten en op welke manier.

WoonInvest houdt bij de geplande renovatie- en duurzaamheidsprojecten in de wijk al rekening met de toekomstige aansluiting op een alternatieve energiebron. 

Terug