Mijn Wooninvest
inloggen

Woning aanpassen

Woning aanpassen

Onze woning is uw thuis

WoonInvest is eigenaar van uw woning. Als huurder mag u uw woning natuurlijk naar persoonlijke smaak en wens aankleden. Voor kleine veranderingen, die zonder veel kosten ongedaan gemaakt kunnen worden, hoeft u vooraf geen toestemming te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ophangen van gordijnrails of het bevestigen van planken aan de muur.

Ingrijpende veranderingen vraagt u vooraf bij ons aan!

Als u ingrijpende veranderingen in de woning wilt aanbrengen dan vraagt u vooraf altijd toestemming aan WoonInvest. U doet dan een aanvraag 'zelf uw woning aanpassen'. In de meeste gevallen keuren wij een aanvraag goed, tenzij wij de woning door uw aanpassing minder makkelijk kunnen verhuren en/of de waarde van de woning daalt. Bij het stopzetten van de huur mogen de zelf aangebrachte voorzieningen soms blijven zitten. In alle andere gevallen dient u de door uzelf aangebrachte voorzieningen te verwijderen. Onze opzichter geeft aan hoe u de woning op de juiste wijze achter laat.

Aanpassingen in het kader van de WMO

Als gevolg van een ziekte of een lichamelijke handicap bent u misschien minder mobiel en moet uw woning aangepast worden zodat u thuis kunt blijven wonen. Hiervoor kunt u op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) een aanvraag indienen bij de gemeente. De gemeente beoordeelt zelf of u de aanpassing nodig heeft en zorgt er in de meeste gevallen ook voor dat de aanpassingen worden gerealiseerd in afstemming met ons.

#zonwering, screens, tuinhuis, beugel, verhoogd toilet, vaatwasser, afwasmachine, ligbad, laminaat #vloerbedekking, inductie