Mijn Wooninvest
inloggen

Woning aanpassen

Woning aanpassen

Onze woning is uw thuis

WoonInvest is eigenaar van uw woning. Als huurder mag u uw woning natuurlijk naar persoonlijke smaak en wens aankleden. Voor kleine veranderingen, die zonder veel kosten ongedaan gemaakt kunnen worden, hoeft u vooraf geen toestemming te vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ophangen van gordijnrails of het bevestigen van planken aan de muur.

Ingrijpende veranderingen vraagt u vooraf bij ons aan!

Als u ingrijpende veranderingen in de woning wilt aanbrengen dan vraagt u vooraf altijd toestemming aan WoonInvest. U doet dan een aanvraag 'zelf uw woning aanpassen'. In de meeste gevallen keuren wij een aanvraag goed, tenzij wij de woning door uw aanpassing minder makkelijk kunnen verhuren en/of de waarde van de woning daalt. Bij het stopzetten van de huur mogen de zelf aangebrachte voorzieningen soms blijven zitten. In alle andere gevallen dient u de door uzelf aangebrachte voorzieningen te verwijderen. Onze opzichter geeft bij de voorinspectie aan hoe u de woning op de juiste wijze achter laat.

zonwering, screens, tuinhuis, beugel, verhoogd toilet, WMO, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, vaatwasser, afwasmachine, ligbad, laminaat, vloerbedekking, inductie, gasmeter verwijderen, stedin, krachtstroom, meerfasen, serre 

Veelgestelde vragen

Indien in uw woning gas alleen nog wordt gebruikt om op te koken kunt u met onze toestemming de gasmeter laten verwijderen. U vraagt dit altijd vooraf met het formulier 'Zelf uw woning aanpassen' bij ons aan. 

Wij stellen wel als voorwaarde dat u minimaal een twee-fase perilex aansluiting (inclusief twee nuldraden) door een erkende installateur in uw keuken aan laat leggen als alternatieve energievoorziening om op te koken. De hieraan verbonden kosten zijn -inclusief de aanpassingen aan uw meterkast- voor uw eigen rekening. U ontvangt  hiervoor geen vergoeding van WoonInvest als u de huur opzegt.

Als gevolg van een ziekte of een lichamelijke handicap bent u misschien minder mobiel en moet uw woning aangepast worden zodat u thuis kunt blijven wonen. Hiervoor kunt u op basis van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) een aanvraag indienen bij de gemeente. De gemeente beoordeelt zelf of u de aanpassing nodig heeft en zorgt er in de meeste gevallen ook voor dat de aanpassingen worden gerealiseerd in afstemming met ons.

Let op: WoonInvest doet zelf geen aanpassingen in het kader van de WMO aan uw woning.