Mijn Wooninvest
inloggen

De Star

2548
Nieuwbouw


In de wijk Leidschendam-Zuid ligt ontwikkellocatie De Star. De Star is gelegen naast natuurgebied Leidschendammerhout, de wijk ’t Hert, bedrijventerrein De Star en de snelweg A4. Op dit moment zijn de gronden deels in gebruik als sportpark. Het gebied is sinds enige tijd onder de aandacht bij de gemeente, een ontwikkelaar en woningcorporatie WoonInvest. Samen werken we aan de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk, met koop- en sociale huurwoningen. 

WoonInvest werkt aan de ontwikkeling van ongeveer 30 eengezinswoningen (gemiddeld 80 vierkante meter) en 87 meergezinswoningen (gemiddeld 60 vierkante meter). De eengezinswoningen hebben een achtertuin met een berging en de meergezinswoningen een balkon en een externe berging op de begane grond; ook krijgt het gebouw een lift. De woningen gaan voldoen aan de geldende bouweisen, die zorgen voor lage energielasten en geen gas gebruiken.  
Het openbaar gebied richten we in met een natuur(lijke) sfeer, wat zorgt voor een rustige overgang naar het naastgelegen natuurgebied. 
De ontwikkeling is een nauwe samenwerking tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg, marktontwikkelaar WDevelop en WoonInvest en maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken 2021 die wij maakten met de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ontwikkelbesluit 'De Star' vastgesteld

Gebiedsontwikkeling project De Star is een fase verder in het realiseren van de -voor nu- 117 huurwoningen voor WoonInvest. In augustus en september 2022 het MT en de RVC positief gereageerd op het ontwikkelbesluit De Star. Dit maakt de weg vrij voor de volgende fase, het investeringsbesluit. 

Over de afbeeldingen:
Onderstaande afbeeldingen zijn visualisaties/concepten. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het is nadrukkelijk niet toegestaan de visualisaties zonder onze toestemming te gebruiken, te delen en/of te vermenigvuldigen.