mijn wooninvest
wij zijn gesloten stel hier uw vraag
16 nov 2018

WoonInvest genomineerd voor VTW-Berenschotprijs voor beste RvC jaarverslag

WoonInvest genomineerd voor VTW-Berenschotprijs voor beste RvC jaarverslag

Tien raad van commissarissen maken kans op de VTW-Berenschotprijs voor het beste RvC jaarverslag 2017. Prijzen voor de top drie worden op 27 november uitgereikt.

Analyse Berenschot

De VTW staat voor professioneel intern toezicht op woningcorporaties vanuit passie voor de volkshuisvesting. Daar hoort ook een transparante verantwoording in het jaarverslag bij. Hoe heeft uw raad toezicht gehouden? Welke keuzes zijn gemaakt en waarom? De VTW heeft de jaarverslagen van alle leden verzameld en door Berenschot laten analyseren.
Berenschot gebruikt voor hun analyse een speciale methodiek, die elk jaar verder verfijnd wordt. De VTW handreiking 'Het verslag van de RvC' vormt de basis voor de analyse. Deze handreiking wordt momenteel geactualiseerd en is tijdelijk niet downloadbaar.

Oordeel vakjury

Uit de analyse zijn de 10 genomineerden voortgekomen. Vervolgens is een vakjury aan de slag gegaan met het lezen van deze jaarverslagen om tot de uiteindelijke top 3 te komen. Hierbij let de jury onder andere op leesbaarheid en transparante verantwoording. De jury bestaat uit: