mijn wooninvest
wij zijn gesloten stel hier uw vraag
27 jul 2017

Stakeholdersbijeenkomst over woningontwikkeling

Stakeholdersbijeenkomst over woningontwikkeling

In het kader van het nieuwe ondernemingsplan organiseert WoonInvest een aantal stakeholdersbijeenkomsten. Op 13 juli gingen we in gesprek over de ontwikkeling van onze woningen. Wat betekent de veranderende doelgroep voor onze huidige woningvoorraad en de in de toekomst te bouwen woningen.

We hebben re-born gevraagd ons te inspireren tijdens de bijeenkomst. re-born is een vernieuwende succesvolle (her)ontwikkelaar. Continu kunnen inspelen op verandering staat hierin centraal. Dit doen ze binnen diverse sectoren en o.a. ook voor woningcorporaties. Ze staan bekend om de vernieuwende manier van toekomstgericht (aanpasbaar) en circulair (duurzaam) ontwikkelen en om de financiƫle impact daarvan. Hierover gingen we in gesprek met aannemers, architecten, collega-corporatie Vidomes, wethouder De Ridder van de gemeente Leidschendam-Voorburg en eigen medewerkers.

Speerpunt is dat duurzaamheid niet alleen minder energieverbruik is, maar ook vooral hoe we omgaan met grondstoffen en het hergebruik van materialen. Kunnen grondstoffen ook alternatief aangewend worden? Wij als opdrachtgever gaan kijken of en hoe we hier invulling aan kunnen geven. We moeten hierbij de regie meer loslaten en de markt laten bedenken welke innovatie mogelijkheden we kunnen benutten. Een gezamenlijke planvorming leidt tot het beste resultaat, dit in tegenstelling tot een eenzijdig programma van eisen.

Dit geldt niet alleen voor de bestaande voorraad, maar ook voor nieuw te bouwen woningen/complexen. Waarbij de nieuwbouw zo wordt ontwikkeld dat woningplattegronden flexibel zijn. Doel hiervan is inspelen op de veranderende mens en wensen. Alternatieve aanwendbaarheid is hierbij aanwezig. Hiermee bedoelen we dat ook functies van een gebouw kunnen veranderen.

De resultaten gaan we vertalen naar ons ondernemingsplan. Bekijk hieronder het filmpje van de bijeenkomst.


nieuwsoverzicht