mijn wooninvest
wij zijn gesloten stel hier uw vraag
19 mrt 2019

Oudere hr-ketels van Agpo brandgevaarlijk volgens Kassa

Oudere hr-ketels van Agpo brandgevaarlijk volgens Kassa

In Nederland hangen volgens het consumentenprogramma Kassa circa 150.000 cv-ketels van Agpo Ferroli die brandgevaarlijk kunnen zijn. Het gaat om cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Volgens het onderzoek van Kassa zijn er diverse woningbranden ontstaan door deze cv-ketel. Ook WoonInvest heeft deze ketels in een deel van het woningbezit hangen.

Onderzoek

Wij bekijken op dit moment in hoeveel woningen deze ketels geplaatst zijn en in hoeverre de ketels brandgevaarlijk zijn. De ketels worden op termijn allemaal vervangen, de looptijd hiervan is echter meerdere jaren. Mochten de ketels in onze woningen brandgevaarlijk zijn, dan kijken we hoe we dit proces mogelijk kunnen versnellen.

Onderhoudscyclus van twee jaar

Al onze ketels worden goed onderhouden. De cyclus is dat iedere ketel eens per twee jaar wordt nagekeken door het installatiebedrijf. In het artikel van Kassa wordt gesteld dat goed onderhoud de mogelijke problemen van deze ketel niet kan voorkomen. Dit zoeken wij op korte termijn uit.

Vragen

Wij begrijpen dat huurders die zo’n ketels in huis hebben, hier vragen over hebben. Op dit moment kunnen we helaas niet meer informatie geven. Zodra we meer weten, communiceren we dit uiteraard naar de betreffende huurders. Twijfelt u of het onderhoud bij uw ketel tijdig is uitgevoerd, dan kunt u uiteraard contact opnemen met het onderhoudsbedrijf. 


nieuwsoverzicht