mijn wooninvest
wij zijn gesloten stel hier uw vraag

Een woning kopen van WoonInvest

Droomt u van het hebben van een eigen woning.... De stap naar het kopen van een eigen woning neemt u niet zomaar. De voordelen wegen niet altijd op tegen de bijkomende nadelen. U moet rekening houden met uw inkomen, is de markt wel interessant op het moment dat het huis weer verkocht moet worden en wat te doen wanneer het huis in waarde daalt. Met vragen hierover kunt u terecht bij onze verkoopbegeleider Ingrid van der Velde, zij is bereikbaar via telefoonnummer 070-301 11 00.

Bekijk ons actuele koopaanbod interne link

Koopgarant

Koopgarant is een speciale manier van kopen waarbij de woning geheel van u is, maar waarbij de risico's van het kopen worden verminderd. Een aantal complexen van WoonInvest komen voor deze regeling in aanmerking. Kijk voor meer informatie op de pagina koopgarant interne link.

Een huurwoning kopen

Als WoonInvest besluit om huurwoningen te verkopen, worden deze eerst aan de zittende huurders aangeboden. Huurders houden altijd het recht om de woning te blijven huren. Huurwoningen die voor verkoop bestemd zijn, worden na een huuropzegging te koop aangeboden via onze makelaars.

Heeft u van WoonInvest een aanbod ontvangen om uw huurwoning te kopen? Of wilt u de stap zetten van huur naar koop? Neemt u dan contact met onze verkoopbegeleider op om de mogelijkheden te bespreken.

Koopovereenkomst

Bij het kopen van een woning wordt een koopovereenkomst opgesteld. In deze overeenkomst staat onder andere een omschrijving van de woning en de koopprijs. Hierin is ook vastgelegd onder welke voorwaarden de koop vervalt, dit noemen we een voorlopige koopovereenkomst. Nu klinkt 'voorlopig' nogal vrijblijvend, maar dat is deze overeenkomst zeker niet. U bent gebonden aan de afspraken waarvoor u getekend heeft, tenzij u zich binnen 3 dagen na ondertekening bedenkt of een beroep kunt doen op de in de overeenkomst opgenomen ontbindende voorwaarden.

Financiering

De meeste mensen sluiten een hypotheeklening af om een woning te kunnen kopen. Hiervoor kunt u zich het beste laten voorlichten door een hypotheekadviseur of door uw eigen bank. Zij rekenen voor u uit welk bedrag u kunt lenen en welk soort lening het meest geschikt is.

Kosten koper

Als u een woning koopt, betaalt u niet alleen de prijs van de woning. U betaalt ook de overige kosten die nodig zijn om de woning te kopen. Deze kosten heten de 'Kosten Koper' en bestaan voornamelijk uit overdrachtsbelasting, financieringskosten en notariskosten. De kosten koper bedragen ongeveer 6% van de prijs van de woning.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Met NHG krijgt de geldverstrekker de zekerheid dat de hypotheekschuld wordt terugbetaald. Als u bijvoorbeeld onverhoopt werkloos wordt of arbeidsongeschikt raakt, kan het gebeuren dat u de woning moet verkopen. Is op dat moment de opbrengst van de woning lager dan het bedrag dat u nog aan de bank moet terugbetalen is er sprake van een zogenaamde restantschuld. Met NHG betaalt het 'Waarborgfonds' deze restantschuld aan de bank. Voor meer informatie kunt u de website www.nhg.nl www raadplegen.

Notaris

Nadat de financiering is geregeld, vindt de overdracht van de woning plaats bij Caminada notarissen in Rijswijk (Haagweg 175). U ontvangt een uitnodiging van de notaris om de zogeheten leveringsakte en hypotheekakte te ondertekenen. Na ondertekening en inschrijving van deze akte, bent u de officiƫle eigenaar van de woning.

Vereniging van eigenaren (VvE)

Wanneer u een appartement koopt, bent u als eigenaar volgens de wet automatisch lid van de VvE van het gebouw waar het appartement deel van uitmaakt. Deze vereniging zorgt voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en het casco (de buitenkant) van het gebouw. Lees meer over wat een VvE inhoudt op de pagina VvE beheer.

Makelaars

WoonInvest werkt samen met twee makelaars.

Zij maken bij interesse een afspraak met een kandidaat voor een bezichtiging en sluiten ook de koopovereenkomst af.