mijn wooninvest
wij zijn gesloten stel hier uw vraag

WoonInvest APK: veiligheid in uw woning

Het is belangrijk om te weten of uw gas- en waterinstallatie, evenals uw elektrische installaties veilig zijn en voldoen aan de veiligheidsnorm. Een keuring is doorgaans erg prijzig. Daarom biedt WoonInvest huurders binnenkort de mogelijkheid om een betaalbare veiligheidsbeoordeling te laten uitvoeren: de WoonInvest APK (kosten € 40,-). U ontvangt na de keuring een officieel keuringsrapport en een certificaat voor uw woning. Een veilig idee!

Waarom deze keuring?

Wanneer een erkend bedrijf installatiewerkzaamheden uitvoert, houdt dit veelal de actuele regelgeving in de gaten. Steeds vaker zien wij echter dat bewoners zelf hun woning gaan verbeteren of veranderingen in hun woning aanbrengen. WoonInvest vindt dit op zich een goede zaak, maar hanteert wel enkele veiligheidsregels. In onze brochure over zelf aangebrachte voorzieningen, de ZAV-brochure, kunt u hierover meer lezen. Daarin vindt u ook de voorwaarden die wij stellen aan door u zelf aangebrachte voorzieningen of zelf uit te voeren werkzaamheden aan installaties. Wij geven pas definitief goedkeuring wanneer u een keuringsrapport van een erkend installateur kunt tonen. De kosten voor een dergelijk rapport kunnen aanzienlijk zijn. Wij merken dat dit rapport dan ook niet altijd wordt overlegd. Dat betekent dat er geen goedkeuring is voor de zelf aangebrachte voorziening én er kan een onveilige situatie zijn ontstaan. De voorlichting die bouwmarkten en televisieprogramma’s hierover geven, voorkomt niet dat we in de praktijk gevaarlijke situaties in woningen aantreffen. Voor een deel veroorzaakt door een onjuiste toepassing van de materialen of door een onjuiste installatie. Daar willen we wat aan doen, samen met u.

Afspraak maken

Wilt u er zeker van zijn dat uw installaties veilig zijn en voldoen aan de gestelde normen? Maak een afspraak en laat uw woning controleren. Uiteraard kunt u zelf tijdens de keuring meelopen met de keurmeester van WoonInvest en eventuele vragen stellen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze afdeling Klantenservice op telefoonnummer 070 301 11 00.

Meer informatie over de APK, bekijk hier de informatiebrochure pdf - 448,42 KB.