mijn wooninvest
wij zijn gesloten stel hier uw vraag

Woningruil

Woningruil is het ruilen van een woning tussen twee of meer huurders.

Wanneer kunt u ruilen?

Als u en de andere huurder het samen eens zijn over de woningruil, zal WoonInvest in de meeste gevallen meewerken. Maar er gelden wel duidelijke voorwaarden:

Wanneer kunt u niet ruilen?

Woningruil is niet vanzelfsprekend,als de verhuurdersverklaring daartoe aanleiding zou geven, behoudt WoonInvest zich het recht voor om de woningruil te weigeren. Daarnaast is woningruil niet mogelijk in toekomstige sloopwoningen.

Aanpassing huurprijs

Bij woningruil wordt de huurprijs aangepast. Het inkomen en de huishoudsamenstelling moet passend zijn volgens de huisvestingsverordening. Wilt u dit controleren, dan kunt contact opnemen met uw woonconsulent op telefoonnummer 070 301 11 00.
Ook sluiten we bij woningruil altijd een contract af voor minimaal een jaar (om fraude te voorkomen). Na dit jaar is het contract per maand op te zeggen.

Check altijd goed of de persoon waarmee u ruilt voldoet aan de criteria voor de nieuwe woning. Is uw gezin niet te groot of te klein? Heeft u het juiste inkomen? Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat de huurprijs van de achtergelaten woning voor de nieuwe bewoner hoger kan zijn dan de huidige huur. Heeft u een kandidaat gevonden neem dan contact op met de betrokken woningcorporaties.

Woningruil moet u altijd aanvragen bij WoonInvest. Wij beoordelen dan of woningruil is toegestaan. Formulieren voor de aanvraag kunt u ophalen ons kantoor of hier pdf - 171,30 KB downloaden.

Woningruil met een andere corporatie

Als je van woning zou willen ruilen met iemand anders doe je er verstandig aan eerst te informeren bij beide woningcorporaties of dit wel is toegestaan. Zoeken naar een woningruilkandidaat kan het beste via internet. Een landelijke website is www.woningruil.nl www. Daarnaast zijn nog een aantal kleinere en lokale pagina's te vinden. Deze staan op www.woningruil.pagina.nl www.